01 تير 1401 - 13:13

هراس صهیونیست‌ها از فروپاشی در آستانه ۸۰ سالگی

رژیم صهیونیستی به‌عنوان یک رژیم جعلی همواره با خطر فروپاشی و زوال مواجه بوده است.
نویسنده :
محمد حسن رحمانی
کد خبر : 12045

پایگاه رهنما:

رژیم صهیونیستی به‌عنوان یک رژیم جعلی همواره با خطر فروپاشی و زوال مواجه بوده است. چرا که این رژیم از ابتدای شکل گیری خود، یک حکومت طبیعی را تشکیل نداده و با غصب سرزمین فلسطین شکل گرفته است. در سال‌های اخیر مقامات صهیونیستی بارها به خطر فروپاشی این رژیم اذعان کرده‌اند. اما اکنون نوبت به نخست وزیر رژیم صهیونیستی رسیده که به‌صورت آشکارا از فروپاشی سخن بگوید. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در پیامی خطاب به شهرک‌نشینیان گفت: «اسرائیل در برابر یک آزمون واقعی قرار گرفته و شاهد شرایطی بی‌سابقه است که به فروپاشی نزدیک‌ می‌شود و با یک دو راهی تاریخی مواجه است.» نفتالی بنت اضافه کرد: «پیشتر، کشور(رژیم جعلی) ما دو بار به‌علت جنگ‌های داخلی اول زمانی که عمر آن ۸۰ سال بود، تجزیه شد و [در جنگ داخلی] دوم زمانی که این سرزمین ۷۷‌ ساله بود، از هم پاشید. ما اکنون در دوره سوم به سر می‌بریم و به دهه هشتم نزدیک می‌شویم. همه ما در برابر یک آزمون واقعی قرار داریم. آیا می‌توانیم کشورمان را حفظ کنیم؟» اوهمچنین با اشاره به هرج و مرج، انتخابات مکرر، فلج شدن کابینه در اراضی اشغالی در سال‌های گذشته، افزود که این رژیم به یکی از سخت‌ترین لحظه‌های انحطاط خود رسیده است. 

 

  • اعتراف مقامات صهیونیستی به فروپاشی

 

فروپاشی اسرائیل را بسیاری از بزرگان در جهان پیش‌بینی کرده‌اند. رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران سال ۹۴ به صراحت اعلام کردند که اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید. علاوه بر این مقامات زیادی در سرزمین‌های اشغالی نیز به این امر اعتراف کرده‌اند.

«آری شاویط» تحلیلگر یهودی روزنامه عبری «هاآرتص» یکی از این افراد است که چنین تحلیل‌هایی را داشته  است. او در تحلیلی با عنوان «اسرائیل نفس‌های آخر را می‌کشد» نوشته بود: «دیگر جای زندگی در کشور نیست و باید به سانفرانسیسکو یا برلین رفت. ممکن است از نقطه بی‌بازگشت عبور کرده باشیم و دیگر امکان پایان دادن به اشغال، توقف شهرک‌سازی و دستیابی به صلح، امکان اصلاح صهیونیسم، نجات دموکراسی و تجزیه کشور وجود نداشته باشد.»

«شائول آریل» ژنرال یگان ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی و کارشناس حوزه مناقشه اعراب- اسرائیل نیز در روزنامه هاآرتص نوشته بود که اسرائیل راهبردهایی را مبنای خود قرار داده که تحقق «آرمان صهیونیسم» در خاک فلسطین اشغالی را به شکست منتهی کرده و اسرائیل در مسیر بر باد رفتن کامل این آرزو قدم بر می‌دارد.

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی هم از جمله افرادی است که در خصوص زوال این رژیم ابراز نگرانی کرده بود. او در تاریخ نهم اکتبر ۲۰۱۷ در جشن «سوکوت» یهودیان گفته بود: «تمامی تلاش خود را برای اینکه اسرائیل صدمین سالروز تأسیسش را ببیند به کار خواهم گرفت، اما این یک امر حتمی نیست. تاریخ به ما یاد داده است که حکومت مردم یهود بیش از هشتاد سال تاکنون دوام نیاورده است که مربوط به دوره حشمونیان است.»

کارمی گیلون رئیس سال‌های ۱۹۹۵ الی ۱۹۹۶ سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) نیز پیش از این در اظهاراتی گفته بود: «ادامه سیاست‌های ضد مسجد الاقصی به جنگ یأجوج و مأجوج علیه مردم یهود و در نهایت به ویرانی اسرائیل منجر می‌شود.»

مئیر داگان رئیس اسبق سازمان تروریستی موساد هم در گفت‌و‌گو با شبکه ۱۲ عبری‌زبان در این باره گفته بود که از آینده «آرمان صهیونیسم» احساس خطر می‌کند. «افراییم هالوی» نهمین رئیس موساد هم در هفتادمین سالگرد تشکیل رژیم صهیونیستی گفته بود: «ما در آستانه فاجعه هستیم. در یک تاریکی قبل از ورود به جهنم به سر می‌بریم.»

  • زمینههای فروپاشی رژیم صهیونیستی

 

رژیم صهیونیستی در شرایط فعلی با مشکلات امنیتی، سیاسی و اقتصادی زیادی روبه‌رو است که زمینه فروپاشی آن را فراهم کرده است که از آن جمله می توان به این موارد اشاره کرد:

1-  بحران مشروعیت در سرزمین‌های اشغالی به‌دنبال فساد مقامات صهیونیستی باعث شده است که حتی نهادهای اطلاعاتی غربی نیز نسبت ‌به بقای اسرائیل با دیده شک و تردید نگاه کنند.

2یکی از مهم‌ترین مشکلات و چالش‌های کنونی در جامعه صهیونیستی  «تبعیض قومی- طبقاتی» است. جامعه‌ صهیونیستی از دو گروه عمده تشکیل می‌شود که اشکنازی و سفاردی نامیده می‌شوند. اشکنازی‌ها در تمدن غربی و همچنین دولت رژیم صهیونیستی موقعیت برجسته‌ای یافته‌اند. برخی از تحلیل‌گران معتقدند که شکاف میان سفاردی‌ها و اشکنازی‌ها بیشتر اقتصادی است تا ایدئولوژیک. به همین دلیل، قابل پر کردن است. اما عده‌ای دیگر معتقدند که این نابرابری نهادینه‌ شده است. از نظر اقتصادی نیز سیاست‌های کلی به‌گونه‌ای طراحی شده است که منجر به تقویت بنیان اقتصادی اشکنازی‌ها و فقر و بیکاری و ناامیدی سفاردی‌ها می‌شود. نتیجه‌ این سیاست‌ها، ایجاد دو طبقه‌ی فرادست و فرودست در میان جامعه‌ یهودیان است.

3- چالش دیگر مهاجرت معکوس است. اساس شکل‌گیری رژیم صهیونیستی بر تشویق یهودیان به مهاجرت از سراسر جهان به فلسطین بود. با وجود آنکه صهیونیست‌ها موفق شدند جمعیت زیادی را در رژیم جعلی خود گرد هم بیاورند، اما امروزه این رژیم با پدیده‌ای به نام «مهاجرت معکوس» مواجه شده است. در این پدیده، ساکنان سرزمین‌های اشغالی به‌دلایل مختلف، به‌ویژه نا امنی مستمر و عدم تحقق رؤیای «رفاه اجتماعی»، سرزمین‌های اشغالی را ترک کرده  و به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند. یکی از پژوهش‌های جدید صورت‌گرفته در رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که طی دو دهه‌ گذشته، یک میلیون صهیونیست سرزمین‌های اشغالی را ترک کرده‌اند.

3- نداشتن عمق استراتژیک نیز چالش دیگرصهیونیست ها در این سرزمین  است. رژیم صهیونیستی بُعد جغرافیایی و سکونت استراتژیک که آن را برای درگیری‌های نظامی و امنیتی طولانی‌مدت آماده کند، در اختیار ندارد. سرزمین‌های اشغالی از نظر مساحت جغرافیایی کوچک است و به‌سهولت می‌توان آن را تحت پوشش موشک‌ها و توپخانه‌های سنتی قرار داد و زیرساخت‌ها و مبانی اقتصادی آن را تخریب کرد.

5-  رژیم صهیونیستی از نظر ساکنان جمعیتی نیز کوچک بوده و تمرکز انسانی ضروری برای مقابله با تمرکز بالای عربی و اسلامی را ندارد، به همین علت است که صهیونیست ها بیشترین آمادگی و بسیج نیروها را دارند.

همگرایی صهیونیست ها طی سال‌های گذشته و به‌صورت مشخص از سال ۲۰۰۰ و از زمان فرار ارتش اسرائیل از جنوب لبنان به هم خورده است. مشخص است که این به هم ریختگی در نتیجه ناتوانی ارتش در تحقق پیروزی ضد حزب‌الله در سال ۲۰۰۶و ضد حماس در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ و ۲۰۲۱تحقق یافته است، به این ترتیب ارتشی که گفته می‌شد شکست‌ناپذیر است، در ۵ جنگ متوالی شکست خورده است. در واقع رژیم صهیونیستی به‌دلیل چند عامل فوق بیش از هر زمانی با ضعف استراتژیک مواجه بوده و بسیاری از ناظران بین‌المللی بر این اعتقادند عمر این رژیم جعلی به سر آمده است.

ارسال نظرات